Priser

Tjenester og priser

♥   Ultralyd tidlig i svangerskapet   ♥   Rutineundersøkelse rundt uke 18/19 med terminfastsettelse   ♥   Vekstkontroller   ♥   Blodstrømsmålinger   ♥   3D/4D Ultralyd   ♥   Svangerskapskontroller med eller uten ultralyd   ♥   Kontroll etter fødsel   ♥   Henvisning SUS

 • Ultralyd fram til uke 11
  kr. 900,-
  Tid 30 min.


  Tidlig i svangerskapet kan ultralyd brukes til å bekrefte graviditet og vise utvikling av fosteret. Allerede i uke 6-7 kan hjerteslag sees ved ultralyd. Da det noen ganger er usikkerhet rundt siste menstruasjon og hvor langt svangerskapet faktisk er kommet, anbefaler vi at du venter til tidligst uke 7+0 med å komme til ultralyd. Dette er for å unngå at du kommer for tidlig til at hjertet er begynt å slå. Erfaringsmessig vil det kunne gi bekymring og behov for ny ultralydundersøkelse.

  Fra uke 8+0 kan vi måle CRL (crown rump lenght) litt mer nøyaktig og dermed estimere svangerskapslengden noe mer presist.

  Fra uke 9 begynner fosteret å få mer «baby»-fasong, med tydelig hode, kropp, armer og bein.

  Ultralyden utføres noen ganger vaginalt, andre ganger abdominalt (på magen) avhengig av hva som gir best bilder.

  Vi printer ut bilde, i tillegg får du en link på mobilen din til bilder og korte filmsnutter.

  Vi har god tid til informasjon/svare på spørsmål du måtte ha, samt henvise til 12-ukers ultralyd SUS.

 • Rask ultralydundersøkelse frem til uke 11
  kr. 750,-
  Tid: 15 min.

  Passer for deg som ønsker rask sjekk for å bekrefte at hjertet slår/svangerskapslengde og ikke trenger henvisning SUS.

 • Ultralyd fra uke 11 og oppover
  kr. 1100;
  (Ny pris 1100,- fra 1.1.2022)

  Fra uke 11 har fosteret fått tydelig «baby»-fasong. Fra uke 12 er det meste av anatomi på plass. Uke 12-13 er derfor et fint tidspunkt til å se på anatomi, nakke (nakkefold/nakkeødem), hjerte. Kjønn er stort sett mulig å se fra uke 13+0. Dersom det er noe vi stusser på på denne ultralyden, henvises du til Fødepoliklinikken på SUS for second opinion og nærmere utredning.

  Rutineultralyd utføres rundt uke 18-20. Her går en grundig gjennom anatomien fra topp til tå, gjør målinger av hodet (BPD), mage (MAD) og lårbein (FL) for å sette termin og ser på morkakens plassering og fostervannsmengde. Vanligvis gjøres undersøkelsen ved Fødepoliklinikken SUS, men kan også gjøres hos oss.

  Fra uke 24-25 kan man ved hjelp av ultralyd vurdere fosterets vekst ut fra terminen som er satt. Da gjøres ved målinger av hode, mage og lårbein, og kan utføres helt ut svangerskapet. Vi ser alltid også på fostervannsmengde, leie, og vurderer fosterets vitalitet/aktivitet. Vi prøver også å ta noen bilder av fosteret dersom det ligger fint til.

  Mot slutten av svangerskapet gjøres også blodstrømsmålinger i navlesnoren for å få informasjon om morkakens funksjon.

  Vi printer ut bilder, i tillegg får du en link på mobilen din til bilder og korte filmsnutter.

 • 3D/4D ultralyd
  kr. 1200;
  (Ny pris kr. 1200,- fra 1.1.2022)

  3D/4D brukes gjennom hele svangerskapet, men dersom du ønsker nærbilder av ansikt anbefales undersøkelsen rundt uke 28-32. Da har fosteret fått litt mer underhudsfett, kinnene er rundere og trekkene mer synlige. Det er flere betingelser som må være til stede for å få gode bilder, som at fosteret ligger med ansiktet vendt utover, og at det er godt med fostervann foran ansiktet. Gode bilder er derfor ikke en garanti, men stort sett kommer vi til mål. Du får uansett en sjekk av fostervekst, fostervannsmengde, leie og vitalitet.

  Dersom du har tvillinger anbefales det at du kommer tidligere, gjerne rundt uke 24-28.

  Vi printer ut bilder, i tillegg får du en link på mobilen din til bilder og korte filmsnutter.

Ultralyd

 • Førstegangs svangerskapskontroll med ultralyd
  kr. 1600;
  Tid: 60 min.

  (Ny pris kr. 1600,- fra 1.1.2022)

  På første svangerskapskontroll fyller vi ut Helsekort for gravide, sjekker blodtrykk, urin, vekt, prater om normale forandringer i svangerskapet og setter opp en videre plan for oppfølging. Det er satt av god tid til informasjon og til å svare på spørsmål eller prate om det du/dere måtte ha på hjertet. Det er anbefalt at denne kontrollen finner sted rundt uke 6-12, og du velger selv om du ønsker ultralyd i tillegg.

 • Førstegangs svangerskapskontroll uten ultralyd
  kr. 1200,-
  Tid: 45 min.

  På første svangerskapskontroll fyller vi ut Helsekort for gravide, sjekker blodtrykk, urin, vekt, prater om normale forandringer i svangerskapet og setter opp en videre plan for oppfølging. Det er satt av god tid til informasjon og til å svare på spørsmål eller prate om det du/dere måtte ha på hjertet. Det er anbefalt at denne kontrollen finner sted rundt uke 6-12, og du velger selv om du ønsker ultralyd i tillegg. 

Med i denne prisen får dere noen bilder/korte filmsnutter.

Førstegangs svangerskapskontroll

 • Svangerskapskontroll uten ultralyd
  kr. 700;
  Tid: 30 min.

  (Ny pris kr. 700,- fra 1.1.2022)

 • Svangerskapskontroll med ultralyd
  kr. 1300;
  Tid 45 min.

  (Ny pris kr. 1300,- fra 1.1.2022)

Svangerskapskontroll (Eksisterende kunde)

 • Kontroll etter fødsel
  kr. 800;
  Tid: 45 min. (Ny pris kr. 800,- fra 1.1.2022)


  Det er anbefalt å ha en kontroll ca 6-8 uker etter fødsel. Da har vi en gjennomgang av fødsel, sjekker eventuelle sting/rifter, sjekker at livmoren har trukket seg fint ned og at renselsen/blødningen har avtatt. Det er også greit med en kontroll av blodtrykk og hemoglobin/blodprosenten, og prat om fysisk og psykisk helse, morsrolle og samliv, og det du ellers måtte ha på hjertet.

Kontroll etter fødsel

 • Kontroll / Samtale etter abort
  kr. 800,-

  For deg som har opplevd abort, enten det har skjedd tidlig eller sent i svangerskapet, om det var selvvalgt eller skjedde spontant. Om du ønsker en sjekk av at livmoren har tømt seg fint, eller har behov for å prate om det du/dere har vært igjennom.

Kontroll / Samtale etter abort